пʼятниця, 15 березня 2024 р.

#інформуємо_освітян

Костенко Т. Збірник технік та ігор «Психологічний рюкзачок» / Т. Костенко, В. Курінна. — Київ : ГО «ДОККУ», 2023. — 32 с. #інформуємо_освітян

На сьогодні діти часто переживають моменти стресу, кризові ситуації, емоційну напругу, тривогу, спустошення тощо. Їх потреби в емоційному та фізичному розвантаженні, на жаль, не задовольняються одразу або не задовольняються взагалі. Дитина накопичує в собі занепокоєння та стрес, що в подальшому має фізіологічні прояви (розлади сну, порушення харчової поведінки, больові симптоми тощо) та психологічні проблеми. До таких дітей дорослі мають ставитись уважно та підтримувати їх за принципом «тут і зараз». Для цього дорослому треба завжди мати підготовлені ідеї психологічних вправ та ігор, що допоможуть дитині опанувати себе в складні емоційні моменти та пережити їх без загрози для психічного здоров’я.

Для того, щоб допомогти в цій нелегкій та відповідальній справі дорослим, представляємо збірник ігор, вправ та технік з детальним описом та ілюстраціями.

Підтримка учнів для класного керівника : довідник / Т. Костенко, за заг. ред.: Н. Протасової, В. Полтлрак, Ю. Молчанової ; ГО «ДОККУ». – Київ, 2023. – 76 с.

    Вибухи, гучні сирени, мобілізація рідних. Окупація, вчинені навколо воєнні злочини… Війна лишає свій відбиток на кожному по-різному. Діти – не виняток. У таких реаліях вчителям доводиться докладати максимум зусиль, аби донести навчальний матеріал до учнів. Але що робити, коли раніше зібрані та зосереджені діти «губляться» в найпростіших запитаннях від учителя?


Немає коментарів:

Дописати коментар